DFF DM Jagtskydning

Den 1. og 2. juli blev Dansk Flugtskydning Forbunds DM i jagtskydning afviklet hos Hedehusene Fløng Jagtforening. Både lørdag og søndag gjorde de mange KFK skytter sig gældende, med flot skydning og gode resultater.

Lørdag var det den åbne ”Herre” klasse og Senior som skulle i ilden. Fra morgenstunden viste vejrguderne sig fra deres, for os flugtskytter, mest venlige side. Jævne lysforhold, næsten ingen vind og behagelige temperaturer gjorde forholdende perfekte til flugtskydning. Det sammen med en toptrimmet jagtbane, muliggjorde et fantastisk stævne med næste uhørt høje resultater. Der var således efter første runde skudt hele 14 gange 40 i 40, 2 gange 40 i 41 og 13 gange 39 med blandede skud. Et helt igennem fantastisk resultat. Til anden omgang blev forholdene noget sværere da vinden friskede en smule og byger af og til drev hen over skydebanen. Dette forhindrede dog ikke skytterne i at opretholde et meget højt niveau, hele 79 træf i 81 skud skulle der til at komme i finalerunden, hvor 12 mand skulle kæmpe om medaljer og pokal.

I finalen deltog to KFK skytter, Christian Billeschou med et flot indledende resultat på 80 i 81 og Bjarke Nordvang men 79 i 80. I finalen viste skytterne endnu engang et forrygende højt niveau og der blev skudt hele 5 gange 40. Efter finalen kunne Christian Billeschou trække sig sejrrigt ud med fantastiske 120 i 122. Også Bjarke Nordvang viste flot form, og skød endnu en gang 40 i 40 og endte dermed men en ny personlig rekord flotte på 119 i 120. Dog havde hele 4 finalister skudt sig til de 119 i 120, og skulle dermed i omskydning om anden- til femtepladsen.

Omskydningen bliver afviklet med to dubléer i hver retning, og hvis der er lighed går man turen engang til. Endnu engang blev der skudt fantastisk og to skytter, Bjarke Nordvang og Rasmus Jacobsen fra Sevel Jagtforening, endte med endnu en gang at skyde rent med flotte 32 i omskydningen. Derefter skulle sølv og bronze afgøres på Dubléer på bagduerne, efter en lang kamp med forrygende skydning, endte det dog med at den rutinerede Sevel-mand helt fortjent trak det længste strå og Bjarke endte dermed med en meget flot bronzemedalje.

I seniorrækken var guld og sølv afgjort, med Christian Billeschou på en flot andenplads. Der skulle dog endnu engang skydes om om placeringerne fra tredje til sjette pladsen, og her skulle Bjarke endnu engang i ilden. Man kunne dog godt se, at den første omskydning havde kostet kræfter, men med endnu et flot resultat på 31 af 32 endte han på en femte plads i Senior rækken efter endt omskydning.

Søndag var det Junior, Dame, oldboy, veteran og superveterans tur til at skyde om DM i de forskellige klasser.  Også her var der mange KFK skytter som deltog. Vejret var mere udfordrende søndag med en frisk vind og skiftende vejr med alt fra solskin til byger.

Som et forsøg var der indført finalerunder i alle rækker, for de fem bedste i hver række efter de første to runder. Dette blev for de flestes vedkomne budt velkommen som et spændende nyt initiativ.

I Juniorrækken var to KFK skytter i finalen, Gustav Lagerbon med 77 i 84 og Jeppe Olsen med 74 i 83, her skød Gustav en super flot 40 i 40 og vandt dermed men hele 117 i 124 og Jeppe måtte tage til takke med fjerdepladsen men 111 i 124.

I damerækken kunne Marie Louise Achton Lyng, bedre kendt som Musse, med en flot finale stille sig på den øverste podieplads med 111 i 122, efter 73 i 82

Desværre kunne ingen af KFK’s veteran eller Oldboys skytter gøre sig gældende i finalerne, men der blev dog skud flotte resultater, bl.a. skød Bo Jensen en flot 40 i 41 i første runde og Steen Hansen blev nr. 8 i oldboys med 77 i 80.

Til sidst skal lyde en stor tak til Hedehusene Fløng Jagtforening og alle de frivillige , for det store arbejde der blev lagt i at afholde et meget flot stævne hvor alt klappede.

Resultater:

DFF Herre række:
Guld: Christian Billeschou 120 i 122
Bronze: Bjarke Nordvang 119 i 120

Senior:
Sølv: Christian Billeschou 80 i 81

Dame:
Guld: Musse 111 i 121

Junior:
Guld: Gustav Lagerbon 117 i 124