Jesper Hansen vinder sølv og OL kval.

World Cup-sølv og OL-billet i skeetskydning til Danmark
Skeetskytten Jesper Hansen har i dag skudt en World Cup sølvmedalje og en OL-billet hjem til Danmark.

Hansen suveræn i kvalifikationen
Jesper Hansen skød sig tidligere i dag i semifinalen ved World Cuppen i Skeet. Det skete med 124 træf ud af 125 mulige – den bedste score i kvalifikationen. Efter kun at have misset en enkelt due i gårsdagens to serier, viste Jesper stor styrke i dagens skydning, da han skød fuldt hus i alle tre serier.

Jesper, som til daglig træner i Københavns Flugtskytte Klub, gik ind til sin 10. finale i World Cup-sammenhæng for at kæmpe mod fem andre skytter om titlen og om en af to OL-kvotepladser.

Dansk OL-billet sikret
Med 16 træf på 16 duer skød Jesper Hansen sig direkte i Gold Medal Match – og sikrede samtidigt en OL-billet i skeetskydning til Danmark. I guldfinalen skulle Jesper op imod den tidligere juniorverdens- og europamester og OL-bronzevinder fra 2008, Anthony Terras fra Frankrig. Jesper missede her for første gang i dag og ramte 13 ud af de 16 duer, og da Terras ramte 15 var guldet hans.

– I guldkampen får jeg ikke holdt mig til mit koncept, og jeg kommer til at stresse. Næste gang kommer den perfekte medaljematch,lovede Jesper med et smil.

Bronze til Cypern
I bronzekampen mødtes Andreas Chasikos (CYP), som stod i sin første World Cup-semifinale, og Vincent Hancock (USA) – dobbelt OL-guldvinder og World Cup-vinder i Acapulco tidligere på året. Her var Chasikos skarpest og tog bronzemedaljen med 15 point foran Hancocks 14 point.

 

Resultater
1. Anthony Terras, FRA: 122 + SO:10 + 16 + 15
2. Jesper Hansen, DEN: 124 + 16 + 13
3. Andreas Chasikos, CYP: 122 + SO:10 + 15 + 15

Skærmbillede 2015-03-31 kl. 21.32.25